regeldingen - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu regeldingen - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu

regeldingen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Chantal

01 Februari 2008 | Canada, Calgary

Vandaag weer een drukke regeldingen dag gehad. Nadat ik gisteren een bankrekening heb geopend, moet er nu ook geld op komen. Voor dit doel had ik mijn loon in cheques gekregen. Lekker ouderwets! Dus ik maar een afspraak gemaakt bij mijn bankmannetje. Zo kon hij ook meteen een Visa kaart voor me regelen. Het is hier vrij bureaucratisch en alle bellen gaan rinkelen als ze zien dat je hier geen 'credit history' hebt opgebouwd. Gelukkig doet een brief van de werkgever wonderen, helemaal als er al een aantal cheques bij zitten. Ik heb nu dus niet alleen een bankrekening, maar ook een pinpas, creditcard en geld op de rekening.
Een mindere mededeling was van mijn welcome home dame dat ik mijn rijbewijs helemaal opnieuw moet doen. In principe vernietigen ze daarna mijn NL rijbewijs en krijg ik er een Canadees rijbewijs voor terug. Daar ben ik minder blij mee. Nou schijnt het dat de Alberta Motor Association (Canadese ANWB) ook internationale rijbewijzen kan innemen. Dus ik ga over 1-2 weken theorie examen doen (heb het boek al in huis) en meteen daarna praktijk examen. Met wat mazzel nemen ze mijn international rijbewijs in en dan heb ik daarna zowel een Canadees als een NL rijbewijs. Nog wel even hard studeren!
Met het weer gaat het wel OK. Het is begin van de dag rond de -9 geweest (erg aangenaam, die gekke Canadezen lopen dan ineens in een bloesje over straat!). Door de hogere temperatuur is het zout op de weg gaan werken (helpt natuurlijk niets bij -35) en is de aangekoekte sneeuw een tikje gaan smelten. Een uur later is er een noordenwind opgestoken en is de temperatuur meteen gedaald tot -20. Resultaat: De wegen/stoepen zijn een glijbaan! Alle 4x4, groot of klein, slippen de straat door en glijden langs elkaar heen. Met groen voetgangerslicht moet je nu dus goed uitkijken, want de auto's willen wel stoppen, maar glijden vrolijk door. Best hilarisch om te zien: een auto van een security bedrijf probeerde een bocht te maken en maakte midden op de kruising een 360!
Qua werk is het nu ook begonnen - veel projecten (vnl oliezand) waar ze alle hulp bij kunnen gebruiken. Daarnaast vandaag mijn eerste emergency gehad - door de vorst zijn op een site wat leidingen gesprongen en was er kans op blootstellingen. Binnen een half uur had ik een advies op de plank (jaja, hoe gehandicapt je je kunt voelen in een supermarkt waar je niets kunt vinden, mijn vak ben ik niet verleerd!) en ze waren bijzonder tevreden. Goed begin!
Morgen ga ik met een collega uit Den Haag hier de vrijdagmiddagborrel maar eens invoeren. Eens kijken wie we meekrijgen!
Kan ik meteen een vriendenkring opbouwen om mijn verjaardag en housewarming mee te vieren. Mocht iemand nog een cadeautip willen: voor een kleine bijdrage kan geregeld worden dat ik heeeeel veeel foto's op deze site kwijt kan...;-)

• 01 Februari 2008 - 08:45

Peter:

Hoi Chantal,
    Pas inderdaad maar op: we willen je hier heelhuids terug !
    Je wordt onwijs populair met je vrijdagmiddagborrel, wat ik je brom.
    Peter.

• 05 Februari 2008 - 12:21

Monique:

Nou ik denk dat ik je wel kan gaan sponsoren op je verjaardag..bankzaken goed geregeld!dat hoort deze bankdame graag.
    kuskes monique