Verjaardag, ver gewandeld en verhuisd! - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu Verjaardag, ver gewandeld en verhuisd! - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu

Verjaardag, ver gewandeld en verhuisd!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Chantal

23 Februari 2008 | Canada, Calgary

Allemaal ontzettend bedankt voor de felicitaties en cadeautjes! Ik heb een erg leuke verjaardag gehad! Ik had een aantal collega's en bekenden uitgenodigd voor een drankje in de Barley Mills. De gewoonten zijn hier echter anders: de jarige krijgt juist drankjes (maar geen cadeautjes). Uiteindelijk is het een inter-culturele mix geworden: ik heb drankjes gekregen van de Canadezen en cadeautjes van de Europeanen. Stiekem is het toch wat laat geworden. De foto's volgen!
De dag erna stonden de verhuizers met mijn container voor de deur. In een paar uur is alles naar binnen verhuisd. Daarna zijn de mannen druk bezig geweest om alles in elkaar te zetten. Ze waren erg blij dat ik alle handleidingen had bewaard. Janneke heeft me helpen uitpakken. Dan pas zie je hoeveel spullen je hebt! Gisteren dus met Janneke naar de IKEA om wat opbergkasten te halen. De IKEA is precies als in NL: voor het eerst kon ik hier blindelings ergens de weg vinden! Er volgen ook nog foto's van de verhuizing. Aangezien we zo hard gewerkt hadden, hebben Janneke en ik onszelf getrakteerd op echte Canadese cupcakes. Opgegeten in het park met uitzicht op Downtown. Zaaaalig!
Het plekje in Downtown had ik ontdekt op een wandeling; een cityhike uit een boekje van Lori Beattie. De foto's staan bij dit verhaal. Het was een hele mooie wandeling door Kensington en de noord-kant van Calagary. Dwars door de natuurparken met nog veel dieren. Ik heb zelfs een 'snow hare' (sneeuwhaas?) gezien! Ik was helaas te langzaam om de witte haas op de foto te zetten. Halverwege nog een bakkie gedaan in Heartland Cafe met een stuk huisgemaakte pumpkin pie. Uiteindelijk via trappen naar Prince Edward Island gelopen. Die trappen lopen ze hier trouwens gewoon op en neer voor de work-out! De man op de foto onderaan de trap heeft in de tijd dat ik er stond de trap zeker 5 keer op en neer gerend... Op Prince Edward Island nog schattige eekhoorntjes gezien (die zitten trouwens ook bij mij in de tuin!).
Kortom, deze week een leuke week gehad. Vanavond ga ik mijn koffers pakken in het appartement en dan gaan de laatste spullen naar mijn nieuwe huis. Ik woon dus vanaf vanavond niet meer in de Execsuite. Als ik mijn ski-spullen gevonden krijg ga ik dit weekend maar eens kijken of het goed skien is in Banff en Lake Louise!

• 23 Februari 2008 - 13:49

Monique:

Heej lieve geschwester,
    net als op de hyves site, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Zo te lezen vliegt de tijd daar!!
    Het lijkt net of je er niet eens bij werkt.
    HOe gaat dat eigenlijk???
    Wanneer gaan we skypen?
    liefs je zusje en roy