Inkopen doen - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu Inkopen doen - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu

Inkopen doen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Chantal

14 Maart 2008 | Canada, Calgary

Deze keer geen spannende verhalen over wilde bergtochten, maar lekker huishoudelijk gereutel. Winkelen is hier toch een hele belevenis, zeker als je veel dingen moet kopen. Na een paar weken weet ik mijn weg prima te vinden in de supermarkt. Er blijven toch van die kleine dingen uit de Hollandse supermarkt die je mist. Gelukkig heb ik alle afscheidscadeau-voedselpakketten (wellicht niet helemaal legaal) het land binnen gekregen (Are there any food items in your freight? No). Maar daar begin ik toch al doorheen te raken. Wat dingen die ze hier niet hebben zijn: degelijke boodschappentassen, ketjap, gerookte spekreepjes, Calve mayonaise, fatsoenlijke yoghurt, eetbaar brood, bouillonblokjes, rookworst, paneermeel, allesbinder, stroopwafels, etc. Een aantal dingen heb ik uit Nederland meegenomen, maar een aantal krijg je hier gewoon het land niet in. Rookworst bijvoorbeeld. Toen ik vorige week bij de douane was liepen er overal beagles rond op zoek naar illegaal geimporteerd voedsel. Bij ongeveer 1 op de 4 mensen werd illegaal meegebrachte kaas of vleesproducten in beslag genomen. Voor dit soort producten heb ik nu een oplossing gevonden: de Dutch Cash and Carry! Een klein beetje Nederland in eigen land. Wel helemaal weggestopt op een afgelegen industrie terrein... Kroketten, kaas, rookworst en heel veel Nederlandse producten. Zoals Nicole ook al opviel in San Jose nemen ze het niet zo nauw met de houdbaarheidsdatum; meer dan de helft van de producten was over de datum. Maar dat mocht de pret niet drukken - Janneke en ik hebben onze mandjes volgeladen en van de inkopen zijn hieronder de foto's te zien.
Om de grootste stilte in huis wat te verdrijven werd het ook tijd om een TV te regelen. Collega met een grote auto gevraagd en goed voorbereid naar de Futureshop gegaan. Ik had bedacht dat het een platte lcd tv moest worden en had er ook eentje uitgezocht en net zolang gewacht tot hij in de aanbieding was. Dat is hier overigens heel normaal - als je iets duur vindt, wacht gewoon twee of drie weken en dan is het in de aanbieding. Ik heb nog een multisystem tv overwogen, maar die was twee keer zo duur. Als ik terug naar NL ga koop ik er wel een signaalconverter bij of ik verkoop 'm hier weer aan een binnenkomende expat. Ik heb er een 4 jaar lange Global garantie bij gekocht; het zal mij benieuwen hoe 'global' global is ;-). De tv staat inmiddels thuis - nu nog een tafel om 'm op te zetten!
Tot slot - vanmorgen op de fiets was het niet alleen steenkoud (ineens weer even min 10), maar ook prachtig weer buiten. Het leek of Downtown Calgary in brand stond! Gelukkig had ik mijn camera bij me!
Komende week naar Seattle voor het jaarlijkse internationale toxicologie congres (SOT voor intimi). Ik hoop dat ik daar weer veel bekenden ga tegenkomen, maar dat zal ongetwijfeld!

• 15 Maart 2008 - 19:41

Martine:

Hi Chantal,
    Ik herken het allemaal: zoeken naar voedsel van eigenland... ;-) Volgens mij ga jij heel erg snel de eetgewoontes van Canada overnemen. Hebben zij daar geen lekkere zalm ?.. toch lekkerder dan rookworst!
    groetjes
    M.