Lange dagen - heerlijk, zomer!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Chantal
26 Juni 2008 | Canada, Calgary
De Bow river is veranderd van een bruine modderstroom in een blauwe rivier. Schijnbaar wordt hij over een poosje heel mooi blauw/groen als de gletsjers smelten.
De week is nog nog niet om, maar nu al genoeg leuke verhalen. Ben aan het begin van de week bij buren Lora en Fred op de koffie geweest. Kwam thuis na het werk en de buurvrouw riep vanuit de tuin dat ze een taart aan het bakken was. Of ik een stukje mee wilde eten. Natuurlijk! Ze had zo'n echte Amerikaanse taart gebakken van lagen cake met heel veel erg lekkere icing. Het geheime recept: Philadelphia cream cheese met poedersuiker. Ik heb meteen twee paar cowboylaarzen meegekregen om te lenen tijdens de Calgary Stampede. Leek haar een goed idee als ik ging proberen of cowboylaarzen wat voor me zijn en dan kon ik na de Stampede in de uitverkoop een mooi paar voor mezelf kopen. Schat van een mens! Heb ook de hele groententuin gezien en ze waren ervan onder de indruk dat ik wist wat het allemaal was. Tja, van jongs af aan getraind in de volkstuin van vader ;-)! Heb Lora en Fred ook blij gemaakt met stroopwafels - die doen het erg goed hier!
Woensdag was weer tenniscompetitie. Deze keer moesten we thuis spelen tegen de Calgary Winterclub. Deze club is met 30.000 dollar inschrijfgeld en een wachtlijst van 7 jaar een tikje kakkineus. Aangezien ze binnenbanen hebben, hebben ze dus de hele winter doorgespeeld en horen ze te winnen van iedereen. Ik werd wederom ingezet voor het dames enkelspel en de dames dubbel. Deze keer moest ik tegen een dame die zeker twee keer zo oud was als ik. En van die hoge tutballen word ik altijd een beetje ongeduldig...daar wil ik het liefst in een klap een einde aan maken. Helaas gingen ze bijna allemaal uit of in het net. De muggen op de baan hielpen ook niet mee - ik werd levend opgegeten! Bij 3-0 achterstand was het genoeg: ik heb me ingespoten met 50% DEET (zal die muggen leren!), even diep ingeademd en vervolgens met 6-3 gewonnen. Dames dubbel ging ook erg lekker en Moira en ik konden na amper een half uurtje met een goed gevoel de baan weer af. Ons team had de Winterclub met 7 gewonnen wedstrijden tegen 1 van de baan geveegd! Na afloop gezellig geborreld en ik heb de eerste uitnodigingen om als gast een balletje te komen slaan op de Winterclub al op zak!
Vanavond ben ik met de Calgary Outdoor Club gaan eten in Mercato - het hipste (en beste volgens sommigen) Italiaanse restaurant van Calgary. We waren met 6 man (nou ja, man, zeg maar 1 man en 5 vrouwen) en het was een leuk clubje. Het eten was uitstekend (allemaal verse ingredienten!), de wijn weer heerlijk en gezellige gesprekken gehad. De dame die tegenover me zat was inspecteur voor de Alberta Government voor wijn! Echte hele leuke gesprekken gehad. Ben uitgenodigd om tijdens de Stampede met haar en haar collega's te ontbijten. Tijdens de Calgary Stampede (soort Carnaval, maar dan voor cowboys - 'western' is de dresscode) gaat iedereen kennelijk gratis overal ontbijten en schijnt 10 dagen lang niemand aan werken toe te komen... We zullen zien - het is van 4-13 juli en ik zal uitgebreid verslag doen!
Komende dagen weer een leuk programma: morgen 'ladies night out' met Astrid en Janneke (borrel, hapje eten en dan naar de film - Sex and the City uiteraard!) en zaterdag ga ik met de Calgary Outdoor Club wandelen in Kananaskis (Barrier Lookout en Jewel Pass). Zit zaterdag dus even niet achter skype.
Ik vind het leuk om te horen dat jullie de verhalen op mijn website trouw volgen! Des te meer motivatie voor mij om de site regelmatig bij te houden!
27 Juni 2008 - 21:36
Marjolijn:
Sex in the City is de ideale vrouwenfilm!! Heb hem vorig weekend gezien, jammer toen íe afgelopen was, had nog wel even langer kunnen kijken ;-).
Plan vooral een drankje in na de film, dat hoort erbij! -
29 Juni 2008 - 08:11
Monique:
Heej geschwester,
Je bent actief zeg, outdoor wandelen hier, tennissen daar...heerlijk en je lijf blijft lekker in topconditie! Die zit volgend jaar strak in de trouwjurk, hihihihihi
Ja en de wijntjes en lekker eten gaan gepaard met jou..hihihi
Hier alles goed, volgende week heb ik weer examen nu over beleggen, de zogenoemde beleggen A oftewel WFT Beleggen (wet financieel toezicht), zodat ik ook dat mag gaan adviseren. Ach ja lekker alles verzamelen. In augustus heb ik gesprek op Welten met de manager van Opleiding en Ontwikkeling om eens te praten over het trainingsvak! Ik heb al begrepen dat dit betekent: je sollicitatie, dus ik ben benieuw wat het me allemaal gaat brengen. Vandaag komen tante Mieke en mama langs, dus dat wordt lachen, gieren en brullen! Ik ben benieuwd! Tante Mieke zou nog steeds langs zijn gekomen voor mijn afstuderen en zoals je al begrijpt heeft dat geen haast, hihihihi.
Wanneer ben je weer in NL om eens trouwjurken te gaan kijken, want dat zou ik super leuk vinden.
Lieverd, ik ga weer leren, ik vind het super zoals je daar alle contacten legt, ik denk niet dat ik het had gekund!
Je bent een topper. Love you,
je geschwester