Als een echte Canadese houthakker....
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Chantal
07 December 2008 | Canada, Calgary
Later op de dag kwam er echter een chinook op zetten. Met lunchtijd was het al weer min 5 graden en toen ik 's avonds naar het restaurant liep was het alweer plus 5 buiten - warm! Het restaurant was de verzamelplek voor de allereerste 'Ladies Night Out'. Onder het motto 'Girls just wanna have fun' hebben Estelle en ik een heleboel dames uitgenodigd om te borrelen. Het werd een internationaal gezelschap. Het restaurant Vero had een prachtige aanbieding met flessen wijn en tapas, dus de avond kon niet meer stuk. Het was een hele gezellige avond. En we hebben enorm veel ideeen om deze traditie voort te zetten! Later ontdekten we dat een aantal mannen (die zich uiteraard geen raad wisten zonder de vrouwen ;-)) maar biertjes zijn gaan drinken in de pub ernaast. Konden ze een oogje in het zeil houden :-D!
Vrijdag zette het feestseizoen zich voort in een kerstlunch met Outpost, gevolgd door een Sinterklaas diner bij Ernst en Janneke. Dat was een hele leuke avond met chocolade pepernoten (schaars goed hier!) en hilarische momenten met de Wii spelcomputer. En ik ben nog altijd heel blij met het cadeautje van de Sint: twee moose mokken!
's Avonds vierde Charles zijn verjaardag en housewarming, dus de feestavond werd even zo gezellig weer afgesloten.
Zaterdagochtend echter weer op tijd uit de veren. Het was tijd voor een echt Canadees winteruitje: kerstbomen halen. En die haal je niet bij de supermarkt, nee hoor, die kappen ze hier gewoon zelf! Voor het luttele bedrag van 5 dollar haal je bij de gemeente een vergunning en dan mag je op gemeentelijk en provinciaal gebied drie kerstbomen hakken! Gewapend met een zaag ben ik bij Karin en Frank een bakkie koffie gaan drinken en vervolgens gingen we met alle materialen (touw, zagen, bijl, zeil) op pad naar Kananaskis. Het was een stralende dag en met 12 graden lekker warm buiten. Je kijkt toch met hele andere ogen naar een bos als je op zoek bent naar een boom!
Alle auto's die ons tegemoet reden hadden al een boom op het dak, een heel grappig gezicht. Uiteindelijk zijn we een bospad ingereden en toen maar eens uitgestapt. Gezinnen met kinderen renden rond in het bos op zoek naar de ideale boom. Zo ook Karin, Frank en ik. Na een kwartiertje zoeken was de eerste boom gevonden. Zaag erin gezet en zagen maar! Het voelt wel alsof je iets heeeeel illegaals aan het doen bent, maar het mag toch echt!
Een van de spelregels is dat de boom niet langer mag zijn dan 2.5 meter. Maar dat er met die regel nogal creatief werd omgegaan ontdekte Karin - her en der stonden afgezaagde stammetjes van een meter hoog. Kortom, als de onderkant van de boom je niet bevalt, dan zet je de zaag er gewoon wat hoger in! :-D
Wat verderop vonden we de ideale kerstbomen. Eigenhandig heb ik mijn boom omgezaagd en toen konden we de bomen in de auto laden. Twee bomen achterin en eentje op het dak!
Bij de Canadian Tire (soort doe-het-zelf-zaak) heb ik een voetstuk met 4 stelschroeven gekocht en de broodnodige kerstverlichting (oja, en twee lichtgevende rendieren om voor het raam te zetten, anders tel ik in de buurt niet mee). De boom staat er thuis prachtig bij!
De derde boom hebben we later in de avond meegenomen naar een Sinterklaasfeest. De studenten van de University of Calgary (4 Nederlandse diergeneeskunde studenten) organiseerden een Sinterklaasavond met het bekende dobbelspel. Een kerstboom is uiteraard een goed cadeau om in het spel in te brengen! De tafels stonden vol met cadeaus, pepernoten en andere lekkernijen. Er werd de hele avond erg hard gedobbeld om de mooie cadeaus. Enkele favoriete cadeaus waren: de kerstboom, een handdoek van de Calgary Flames, een pond kaas, en een grote Moose!
Aan het einde van de avond was mijn buit een handdoek van de Flames, een setje strings met moose erop en een zingende koe!
Nu, zondagmiddag, zit ik met een kopje thee op de bank en sneeuwt het buiten heel hard. Het is net Winter Wonderland!
09 December 2008 - 03:49
Karin:
Ladies night; dat klinkt goed!! of is het SHell only?? Anders nodig ik mezelf graag een keer uit.
De Moose woont inmiddels onder onze geweldige boom; de decembermaand is los!!