Skivakantie deel 2
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Chantal
21 April 2008 | Canada, Calgary
DE ontdekking was The Ranche: een prachtige ‘oude’ (voor Canadese begrippen dan) ranch midden in het Fish Creek National Parc. De dag dat we gingen had het heel hard gesneeuwd en lag er een romantisch witte sneeuwdeken om en op de ranch. Het laantje er naartoe had lantaarns met een fakkel erin en binnen knetterde het haardvuur. Hier heerlijk gegeten (ze specialiseren zich in wild; de Kariboe medaillons en de Elk biefstuk waren zalig) en goede wijn gedronken. We hadden de ober gezegd dat we geen haast hadden en hem gevraagd het rustig aan te doen. Het tempo was nog steeds aan de rappe kant, maar we hadden deze keer wel de tijd om onze wijn rustig op te drinken.
De laatste ontdekking is Dairy Lane, een ontbijt en lunch restaurantje. Het ziet er van buiten niet uit (Gert-Jan vroeg zich af of we daar wel echt wilden gaan ontbijten) en je moet even in de rij staan, maar dan heb je ook wat. Veel jonge mensen, gezellige sfeer, prima eten en je koffie wordt regelmatig bijgeschonken.
Het weer is op dit moment op zijn zachtst gezegd wisselvallig. Een collega zei al: ‘We do get all seasons here, but in no particular order’. De eerste dagen van Gert-Jan’s bezoek was het frisjes (rond het vriespunt) met af en toe een kleine sneeuwbui en een opklaring. Daarna een prachtige dag met 15 graden en de ochtend erna werden we wakker en lag er meer dan 20 cm sneeuw! Dat werd sneeuwscheppen! Jaja, stoepje moet schoon binnen 24 uur, anders krijg je een boete. Ik heb Gert-Jan de sneeuwschep gegeven en als een heuse Calgarian heeft hij het stoepje sneeuwvrij gemaakt. Het is vrij zwaar werk, dus we hebben elkaar een beetje afgewisseld.
Twee dagen later verdween de laag sneeuw letterlijk als sneeuw voor de zon: 20 graden en strakblauwe hemel! De ondernomen stadstripjes hebben een aantal mooie foto’s opgeleverd, de highlights staan hieronder.
Na de goede ervaring bij Sunshine Inn hadden we in Lake Louise de Deer Lodge geboekt. We hadden daar in de zomer goede ervaringen mee en ze hadden een leuke winteraanbieding (en last but not least, ook een ‘hot tub’ op het dak!). Gert-Jan heeft zijn Grote Zoektocht naar ski’s voortgezet in Lake Louise. De eerste dag is hij begonnen op ‘Head Monster 78’ ski’s (jaja, net weer iets anders dan de vorige Monsters), maar na een buiteling over een blauwe (makkelijke) helling (dat lag uiteraard aan de ski’s, niet aan zijn skikunsten) had hij geen vertrouwen meer in die ski’s. Even laten slijpen en in de middag ging het beter. Hij heeft alle mooie ‘Powderbowls’, ‘Ultimate Steeps’, en ‘The Walls’ geprobeerd – ik heb die afgronden even voorbij laten gaan. Ik ging rustig via de toeristische route naar beneden en heb af en toe foto’s gemaakt van een afdalende Gert-Jan. De sneeuw in Lake Louise was niet zo goed als in Sunshine, maar de pistes waren wel erg mooi en het uitzicht al helemaal! ’s Avonds in de Deer Lodge hebben we weer zoals gebruikelijk geborreld, gebubbeld en lekker gegeten! De laatste dag skiën was door het warme weer iets minder: de sneeuw werd onderin papperig. De après-ski was des te beter: met een biertje in de zon en luisteren naar de tweemans-country band! Gert-Jan had in zijn Grote Zoektocht nog een skiwinkel gevonden. Deze keer moest hij of Fisher Watila gaan skiën. De latten waren aan de lange kant, maar wonder boven wonder, super snel, goed op poeder, prima op de piste! Dus we konden tevreden naar huis, met zijn nieuwe latten in de achterbak.
Nu Gert-Jan weer naar huis is, heb ik als tijdverdrijf maar even gewinkeld: grote zakken briketten voor de BBQ en een patio-heater! Kunnen we er weer tegenaan de komende mooie dagen! En uiteraard kaarten gekocht voor de Koninginnedag activiteiten. De consul organiseert het hele feest (borrel, diner, feest) zelf. Ben benieuwd!
16 Juni 2008 - 21:13
Monique:
Lieve chantal en gert-jan,
Zo te zien aan de foto's is het een al liefde en hebben jullie die weer eens bekroond!
Heerlijk om te zien.
Liefs Ik