Koninginnedag activiteiten
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Chantal
29 April 2008 | Canada, Calgary
De honorair consul Irene had het Koninginnedagfeest van afgelopen zaterdag (wel een beetje apart, het feest op de 26e) helemaal zelf georganiseerd. Ik had wat collega's opgetrommeld en we hadden ons voorbereid op een bruisende borrel. De dag ervoor bereikte ons het verontrustende bericht dat het een keurige borrel met diner zou zijn. Uiteraard wilden wij een keurig feest niet verstoren en hebben wij ons in keurig oranje gehesen. Toch kon ik het niet laten om de oranje Bavaria leeuwenbroeken (met staart uiteraard) uit de kast te trekken. Het is tenslotte feest, nietwaar? (Leve de Koningin, hoera!, hoera!, hoera!). Bij binnenkomst stond de oranjebitter al klaar. Irene kwam ons met grote glimlach tegemoet en een deel van de aanwezigen (in driedelig grijs kostuum) verrekte bijna hun nek bij het zien van de leeuwenstaarten. Gelukkig werd ons gebaar van Oranjeliefde door Irene positief opgevat en Janneke en ik werden uitgebreid op de foto gezet. Ons cluppie trok de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen drastisch omlaag en de hoeveelheid oranje grandioos omhoog! Na ingedronken te hebben met de nodige oranjebitter werd het buffet geopend. We misten de boerenkool, kroketten en bitterballen toch wel een beetje... Na het diner werd het Wilhelmus en het Oh Canada ingezet (althans, er werd een goede poging gedaan - zie video) en dit werd vervolgd door een toespraak van Irene (zie video). Dit was een niet te missen moment van een memorabele avond! Op de eerste toontjes van de Springbank Bigband gooiden Janneke en ik nog even de voetjes van de vloer. Naar later bleek waren we aangezien voor studenten (hoe zou dat toch komen?). We hebben nog gespeurd naar Evert van Benthem (even het echte Hollandse gevoel terug), maar hij schijnt deze evenementen tegenwoordig te mijden. Wij begrijpen inmiddels wel waarom :-D! Een avond vol inspirerende gesprekken en nieuwe contacten verder hebben we met een aantal de borrel voortgezet in een hippe loungebar. Deze avond gaat de jaarboeken in!
01 Mei 2008 - 02:38
Nicole:
Sjanie,
Ziet er erg goed uit! Nu ik het zo zie, baal ik een beetje dat wij hier de ambassade niet hebben opgezocht...had graag mijn oranje shirt aangetrokken!
Wanneer weer skypen??
02 Mei 2008 - 19:55
Mies:
Lieverd,
Gelukkig om te lezen en te zien dat jij als nuchtere Brabantse meid je uitstekend aan het vermaken bent in het noorden van de aardkloot. -
16 Juni 2008 - 21:10
Heej Geschwester,:
Ik heb maar een ding te zeggen: die staart! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Do I need to say more? ? ? ? ? ? ? ?
Liefs monique