Elbow river en Kananaskis - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu Elbow river en Kananaskis - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu

Elbow river en Kananaskis

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Chantal

10 Augustus 2008 | Canada, Calgary

Afgelopen weekend waren Marjolijn en Patrick op bezoek. Tijd om te laten zien dat Calgary meer te bieden heeft dan rodeo! ;-)

Vrijdag zijn we gaan eten bij de Joey Tomato’s en heb ik het concept van ‘appetizer sharing’ (ofwel voorgerechten delen) geintroduceerd. Het is hier door de grote porties heel normaal om met meerdere mensen één of meerdere gerechtjes te bestellen. Zo kun je toch een aantal verschillende gerechten proberen.

Om een beetje bij te komen van de lange reis, stond zaterdag een ‘river float’ op het programma. Dit is ook een grote hobby van de Calgarians: men neme een rubberen boot (of uberhaupt iets dat drijft), eventueel een peddel om bij te sturen (slippers voldoen ook) en een thermoskan met limonade (of iets anders wat ook prima koel blijft in een thermoskan ;-)). Zwemvesten met fluitjes zijn ook verplicht, al is het water van Elbow river zo ondiep dat je zwemvest het water niet eens raakt als je te water gaat (gemiddelde diepte is nu zo’n 30-50 cm). Eerst heb ik Marjolijn en Patrick met boot, pomp en toebehoren afgezet bij Sandy Beach. Vervolgens ben ik zelf met de auto (fiets en picknick spullen achterin) een stuk stroomafwaarts gereden naar Stanley Park en heb de fiets weer terug gepakt naar Sandy Beach. De boot was opgepompt – klaar om te gaan! Boot in en drijven maar! Af en toe bijsturen om niet met je bootje over uitstekende stenen te schuren en verder is het gewoon een kwestie van mooie huizen kijken en werken aan een zomers kleurtje! Heerlijk! Ongeveer een uurtje later waren we bij Stanley Park en hebben we de boot uit het water gehaald en heerlijk genoten van een picknick.
‘s Avonds hebben we de hipste kroegen van Calgary gezien: zo hip dat het zelfs nog verantwoord was om Michael Jackson te draaien 8-)).

De dag erna hebben we dé toeristische attractie van Calgary bezocht – de Calgary Tower. De bedoeling was om ook een wandeling te maken door de Weaselhead flats bij Glenmore Reservoir, maar dat viel een beetje in het water. Desalniettemin was het aan het einde van de dag prima BBQ weer! Janneke en Ernst uitgenodigd en genoten van een BBQ op de patio!

Maandag was hier een vrije dag – Heritage day; dan denken ze hier allemaal aan hun afkomst… En terwijl de Canadezen daarover druk aan het denken waren, gingen wij lekker wandelen in Kananaskis, een prachtig berggebied tussen Calgary en Banff. We hadden bedacht om Jumping Pound Mountain te beklimmen. Na een check bij de Park Warden (boswachter) die ons vertelde dat de trail open was en dat er veel beren zaten (‘Veel lawaai maken, dan komt het goed’) de bearspray aan mijn riem gehangen en op weg gegaan naar het startpunt. Vlakbij het startpunt kwamen we nog een auto tegen die op zijn kop in de greppel lag met een stel ernaast. Nog even gevraagd of ze hulp nodig hadden – vriendelijk bedankt, maar de sleepwagen was onderweg.
Het pad naar Jumping Pound Mountain liep door de bossen omhoog, om vervolgens uit te komen bij prachtige bergweides. Een stuk verder kwamen we bij de top met een schitterend uitzicht op de bergen! Toen kwam het dilemma; dezelfde 6-7 kilometer weer teruglopen, of een pad van 2.5 kilometer naar beneden nemen naar een andere parkeerplaats en hopen op een lift naar onze parkeerplaats. ‘Nou, er moet in ieder geval nog een sleepwagen langs komen’ grapte ik nog. Naar beneden gelopen en er was bijna niemand meer te bekennen. Na 5 minuten denderde er één auto voorbij zonder te stoppen en de volgende auto was, jawel, de sleepwagen! Helaas zat die met het stel en de chauffeur al helemaal vol. Toen we besloten terug te wandelen over de weg naar onze parkeerplaats kregen we na een half uur gelukkig een lift. Ik met de autosleutel mee, terwijl Patrick en Marjolijn bleven wachten. Vlakbij de parkeerplaats kwamen we echter de sleepwagen tegen die bezig was de auto uit de greppel te trekken. Het laatste stukje gelopen, auto gepakt, gewacht tot de sleepwagen klaar was en net op het moment dat Patrick en Marjolijn zich zorgen begonnen te maken waar ik bleef kwam ik ze weer ophalen. Het was me het avontuur weer wel!

De river float en hike zijn mij in ieder geval zo goed bevallen, dat ik de komende weekenden maar eens ga kijken wat nog andere leuke stukken rivier zijn om af te drijven en wat nog meer leuke wandelroutes zijn in Kananaskis!

• 12 Augustus 2008 - 22:36

Marjolijn:

Hi Miep, goed verwoord ons avontuur in de bergen. Gezellig dat ik nu ook op je website sta.
    Was overigens ook lekkere 'limonade' tijdens het floaten.....

Rest van de vakantie is geweldig, nu 1e dag regen.

• 12 Augustus 2008 - 22:37

Patrick:

Voor degenen die op basis van de foto's denken dat Marjolijn alleen op vakantie is in Canada. Ik was er ook... ;-)

• 15 Augustus 2008 - 07:43

Olleke:

lieve chantal
    wat heb je toch een heerlijk leven
    ik heb een nieuw adres
    ollekec@gmail.com
    wil je mij toevoegen aan je lijst, dan krijg ik je avonturen te zien
    veel groet van Olleke

• 16 Augustus 2008 - 17:32

Kathelijn:

je ziet er fantastisch uit ! het Canada leven bevalt je goed !

liefs van kathelijn

• 16 Augustus 2008 - 17:34