Voorbereidingen Halloween en Ha Ling Peak - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu Voorbereidingen Halloween en Ha Ling Peak - Reisverslag uit Calgary, Canada van Chantal Smulders - WaarBenJij.nu

Voorbereidingen Halloween en Ha Ling Peak

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Chantal

26 Oktober 2008 | Canada, Calgary

De herfst heeft hier goed doorgezet. Kon ik bij het vorige bericht nog prachtige foto's laten zien van rode, oranje en gele bomen, nu zijn nagenoeg alle bomen kaal. Binnen twee weken was het gebeurd. We worden nu regelmatig getrakteerd op prachtige zonsopkomsten waabij de hemel oranje of knalroze kleurt. Het voelt meteen als het begin van een nieuw seizoen - 'holiday season' zoals ze het hier noemen.

De eerstvolgende 'holiday' is Halloween - de avond voor Allerheiligen. Traditioneel gaan de kinderen hier langs de deuren om snoep op te halen - net als bij Sint Maarten in Nederland. En voor de volwassenen worden uiteraard overal feestjes georganiseerd. De straten zien er gezellig uit - veel huizen hebben spookjes en pompoenen in de tuin of grote heksenpoppen. Ter voorbereiding heb ik zelf ook alvast een pompoen ingeslagen. Ik vrees dat ik de komende twee weken pompoensoep eet... Toen ik afgelopen vrijdag met enkele collega's gezellig aan de borrel was in de Kensington Pub, kwamen we op het lumineuze idee om ons eigen feestje te organiseren. Nick en Estelle zijn hier net een maand, dus het is meteen een goede manier om mensen te leren kennen. En aangezien ik ook nog geen plannen had was het snel geregeld - 31 oktober een Halloweenfeestje in Casa Chantal! Dus er moest snel een kostuum ingeslagen worden. Ik heb hier echt de meest geweldige kostuumwinkel gevonden - de feestwinkel in Utrecht is er niets bij! Voor een paar tientjes heb je hier prachtige kostuums! Ik ben nu in het bezit van een heksenjurk, heksenhoed en een grijze pruik - dus ik ben er klaar voor!

De buurvrouw heeft me verteld dat ik zo tussen 40 en 60 kinderen kan verwachten. Als ik populair wil worden in de buurt moet ik blikjes drinken weggeven - de kinders krijgen nl ontzettende dorst van het langs de deuren gaan terwijl ze ondertussen alvast aan hun snoepvoorraad beginnen. Hmmmmm. Ik heb het in overweging. Verder vond ik een enorm grote snoepdoos met repen chocolade in de supermarkt - altijd goed. Restanten kan ik altijd nog zelf opsnoepen ;-)!

De verdere feestbesprekingen hebben we vandaag voortgezet in de bergen. Met Nick, Estelle, Andy en Arnab ben ik naar het Peter Lougheed National Park gegaan. We hebben daar Ha Ling Peak beklommen. Volgens het boekje een hike van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Jaja... Het was een straffe klim naar de top en door de sneeuw was een groot deel van het pad erg ijzig. Toen we bijna op de top waren kwamen we nog bekenden tegen ook - Astrid en Tom met de kleine Faas. Wat is de wereld toch weer klein. Het was een hele gezellige dag en de klim werd beloond met een prachtig uitzicht. Nu, net thuis, vind ik het tijd worden om de vermoeide beentjes te verwennen met een warm bad!

Volgende keer alles over Halloween!

• 28 Oktober 2008 - 21:33

Monique:

Hoi hoi,
    Ik heb er even over na gedacht en nu weet ik het zeker: je bent een natuurfan! Alle verhalen over hiken en genieten van de natuur... jaja sjaan ik zie je genieten van moedertje natuur. Super!!!
    Hier ook alles goed. Maandag start ik bij een nieuwe bank, dat wordt even wennen en waarschijnlijk ook afkicken van de gwoontes bij deze bank. Een hele uitdaging dus. De nieuwe keuken komt er ook bijna aan!
    Liefs en tot snel
    Monique

• 02 November 2008 - 18:57

Mies:

Dag Sjan,
    Ben je nu al populair bij kinderen in Canada. Je gaat ook voor de nobelprijs voor de ?? Of word je de nieuwe moeder Theresa van het koude noorden? By the way: ik ontdekte deze week dat Jomanda (ja het blauwe gewaad uit Tiel)in Canada is ondergedoken. Is er een verband of moet ik blijven gissen.